Boldog Születésnapot kívánunk minden Mérleg jegyében született olvasónknak!

2008. 09. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nagyon érzéki és lenyűgöző viselkedésű. Alapjában véve kicsit sznob is, mivel igyekszik mások elvárásainak megfelelően viselkedni, öltözködni, élni. Azt reméli, hogy így biztosan elkerüli a konfrontációt. Kitűnő tehetsége van arra is, hogy kibúvót találjon, ha olyasmire kérik, amihez nem fűlik a foga. Ösztönösen irtózik mindentől, ami durva, hangos és közönséges. Mindent elkövet, hogy nyugalmat teremtsen maga körül. Személyiségét a Vénusz uralja, vagyis maga a megtestesült kellem. Az emberek vonzódnak hozzá, barátságos modora és vonzó megjelenése miatt. Megnyerő, kedves és szellemes - tökéletes vendéglátó és tökéletes vendég. Nagyon fontos számára, hogy milyennek látja a világ. Nem tud élni mások elismerése nélkül.

Fő tulajdonságai közül első helyre sorolható a báj, az elegancia, a választékosság. Nem követi ész nélkül a divatot, inkább arra ügyel, hogy neki mi áll jól. Szívesen visel ékszert, kedveli az aranyat, a briliánst, de még az igazgyöngyöt is becsempészi valahogy a ruhatárába, gyűrűje vagy mandzsettagombja ékesítőjeként. Ám ha nem telik rá, hát inkább semmit nem hord, de utánzattal nem hajlandó megjelenni. A világot higgadtan, tárgyilagosan és realisztikusan szemléli. A lelkében dúló állandó feszültséget, labilitást a külső személők nem látják, nem érzékelik. Házastársként szerelmes természetű, aki finom lelki értékekkel rendelkezik. Ideális partner olyan gazdag, sikeres emberek számára, akik kényeztetni tudják. Ragaszkodik a hagyományokhoz, elismerést követel magának nemcsak a közéletben, a munkahelyen, hanem otthon, a családja körében is. A Mérleg számára a szerelem művészet. Szenvedélye túláradó, sok esetben nem is annyira a partnerébe, hanem magába a szerelem művészetébe szerelmes.

A Mérleg ember a legszebb típusok közé tartozik, ő a legcsinosabb a 12 állatövi jegy közül.

Jó taktikus és alapjában véve békeszerető. Meg van az a béketeremtő képessége, amelyet jól ki tud használni a kapcsolatok ápolásában. Az igazi eredmények elérésére, társakra van szüksége.

A dolgok mindkét oldalát látja, így nehéz állást foglalnia csak egy valami mellett, ezért habozónak, döntésképtelennek tűnhet mások előtt. Kedves és szimpatikus megjelenése van, azt szeretné, hogy mindenki kedvelje, és ezért mindig megpróbálja kiegyensúlyozni a dolgokat, akár szellemileg, akár érzelmileg. Középkorától fogva súlyproblémákkal küszködhet.

Temperamentuma szangvinikus, de nem lobbanékony, békülékeny, harmonikus egyéniség. Mindig megnyugtató egy Mérleg emberrel érintkezni, mert a jó szándék sugárzik belőle. Inkább lenyeli, ha rosszat kellene mondani, kissé gyenge akaratú, annak ellenére, hogy a Mérleg jegye, a kardinális minőséghez tartozik. Sohasem rámenős, inkább a rövidebbet húzza, de nem erőltet senkit, mégis az történik, amit ő akar, mert lágyságra és szeretetreméltóságra nem lehet nemet mondani. Kitűnően kezeli az embereket, kedves szóval, érdeklődéssel, ki tudja hozni belőlük, amit csak lehet.

Csak úgy érzi jól magát, ha meg van körülötte az egyensúly. Hajlamos a melankóliára. Gyengéd, szeretetre vágyó, és alkalmazkodó. A triviális beszédtől irtózik. A Mérleg jegyében született ember nagyon mutatós, és úgy is viselkedik, modora, evése kifogástalan. Igazságérzete fejlett, ezért alkalmas a bírói pályára is akár, miután a bíróknak igazságosnak kell lennie.

Kitűnő intuíciói vannak, és nagyszerűen tudja érzéseit az értelmével mutatni. Kitűnő tájékozódási képességgel rendelkezik, hiszen a Mérleg állata a galamb. Kitűnő diplomata, jó humora van, kedélyes, vidám, kimondottan társaságbeli ember, az olyan társaságot szereti, ahol kellemes dolgokról beszélnek. Tevékenysége mindig összefügg a szép iránti dolgokkal, divat, ékszerek, művészet.

A Mérleg száma a 7. Ez a házasság vagy a nagy nyilvánosság száma. A Mérleg jegyében született embernél a házasság problémája kétszeresen jelentkezik. Ez a kettősség egész életében meg van, mindig egy partnerrel való kapcsolatot keres, legyen ez házasság, üzleti kapcsolat, stb.

A Mérleg jegyében született embernél a házasság a legfontosabb kérdés, még akkor is, ha nem tudna házasságra lépni. Hihetetlen prűd is tud lenni. Nagyon szeret szórakozni, jönni-menni. A könnyű dolgokat keresi, és a legborzalmasabb a számára az unalom. Ha hiányzik a tevékenység, jön a mélabú. A Mérleg a konfliktusok jele is. Néha a Mérleg jegyében született ember ki van téve úgynevezett tyúkpereknek, vagy házassági bontópereknek. Néha botrányok csapódnak körülötte.

Kardinalitása abban jelentkezik, hogy akit szeret, azért tűzön-vízen keresztül harcol, mindaddig, amíg az illető cserben nem hagyja, és abban a pillanatban, amikor valakitől bántódást szenved, úgy el tudja felejteni, mint a levegőt, olyan semmivé válik, mintha meghalt volna. Az a kedves ragaszkodás, ami első pillanatban meg volt, egy nagy sérelem esetén meghal a számára.

Nagy kitartás van benne, és nagy odaadás a pillanatnyi ügyért, különösen, ha abban valamely szeretett személy áll. Határozott, zárkózott, bizalmatlan, szkeptikus, szarkasztikus, talpraesett, gyorsan beszél, hiú, áthatoló tekintetű. Magasra kitűzött célokat is elér éles elméje, akaratereje által. Jellemző a mechanikai ügyesség, szívesen vizsgálja a titokzatos dolgokat.

Igen békülékeny. Csupa kíméletből sok féle szándékáról letesz. Akarata néha gyenge, nehezen tud nemet mondani. Kitűnően ért ahhoz, hogy a legszeretetreméltóbb módon érjen célba, úgy, hogy a másik akaratát szelíden és észrevétlenül a maga javára befolyásolja. Nagyszerűen tudja az embereket kezelni.

Jólelkű, igazságos, előkelő, szelíd, barátságos, szimpatikus, harmonikus, mindig belső nyugalomra törekszik. Gyengéd, szeretetre vágyó, irtózik a durvaságtól és a közönségességtől. Kimondott érzéke van az igazság, etika és esztétika iránt. Szeret uralkodni, és nem szeret szolgálni.

Jellemzője: érzelmi kifinomultság.

Az életet úgy éli meg, mint egy eszközt önmaga felfedezésére a hibák és próbálkozások módszerével. Igyekszik minden alkalommal a tapasztalatait másokkal megosztani, és mindezt egyszerűen, bájosan és részrehajlás nélkül. Érzéki benyomásai esztétikai szempontból erősek, szükségét érzi, hogy a szépségnek hódoljon. A határozottság nem éppen a legerősebb oldala, de látszólagos gyengédsége nagy erőt takar. Szereti a zenét, verselést és a művészetet. Tehetséges ezen a téren, de leginkább szívesen figyeli és értékeli, minthogy saját maga valamit megvalósítana ezen a téren. Kedves és jó természetű, és sűrűn keresett személy a társaságban. A környezetében lévő emberek hatással vannak rá, szerelmi élete attól függ, hogy milyen mértékben van megbecsülve. A társak fontosak neki, mivel a legjobban másokkal együttműködve tud tevékenykedni, ezért társai reagálásától függ.

Ha gyermeked született a Mérleg jegyében: Számra a tudat, hogy szeretik és elfogadják, sokkal fontosabb, mint más gyermeknek. Csak harmonikus környezetében érzi igazán jól magát. Saját vágyait és igényeit gyakran a háttérbe szorítja a béke érdekében. Sokszor csak azért, hogy édesanyja dolgát megkönnyítse, alkalmazkodik.

Nagy valószínűséggel első életéveiben nagyon jól kezelhető gyermek, szülei akaratának minden további nélkül engedelmeskedik. Ezért nagyon fontos, hogy támogassák saját akaratának kimutatását. Engedelmessége különben ahhoz vezethet, hogy képtelen lesz saját véleményéért, vágyaiért kiállni, túlságosan alkalmazkodni fog másokhoz. Ha veszekedésre kerül a sor, azt megterhelőnek tartja, túl könnyen feladja álláspontját, hogy újra béke legyen. Elutasítástól való félelmében gyakran nem nyilvánít véleményt. Másrészről viszont nagyon jól látja, mi köti össze az embereket, jól tud közvetíteni és békíteni. Nagyon jó barát.

Jó érzéke van a szép dolgok iránt. Fontosnak tartja, hogy környezete is szép, harmonikus legyen, egy csinosan berendezett gyermekszoba, az elegáns ruhák boldoggá teszik.

Szeret hízelegni. Egyáltalán nem próbálja meg hisztivel, sírással érvényesíteni akaratát, inkább a kedvességében bízik. Ilyenkor fontos, hogy szülei ne engedjenek rögtön, meg kell ismernie, mit kell kezdeni az ellenállással. Meg kell tanulnia, hogy a hízelkedés, a kedvesség nem mindig a legjobb módszer, inkább meg kell mondania pontosan mit is, akar.

A konfliktusokat lehetőség szerint elkerüli. Ha mégis ilyen helyzet adódik, nagy a veszélye, hogy a vita helyett a hazugságot választja.

Nem gyenge akaratú. Csak az elismerés iránti vágya tartja vissza véleménye kinyilvánításától. Kerülő utakat keres, és a közvetlen konfrontáció helyett hízelkedik, könyörög, és más közvetett eszközöket használ. Gyakori megerősítésre van szüksége, éreznie kell, hogy akkor is szeretik, ha más a véleménye, és a konfrontációval nem jár feltétlenül együtt a szeretet elvesztése.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top