Brokkolis kosárkák

2009. 08. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a kosárhoz: 12,5 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 ek. tejföl, só, annyi hideg tej, hogy jól formázható tésztát kapjunk.

Töltelék: 15 dkg brokkolit főzzünk meg sós vízben, majd hagyjuk kihűlni. Süssük elő a kosárkákat, közben melegítsünk 1 dl tejet vagy tejszínt, és ha már elég forró, szórjunk bele egy nagy maréknyi reszelt trappista sajtot. Fokhagyma granulátummal, sóval, őrült borssal ízesítsük. Végül egy kevés liszttel sűrűsítsük be még jobban.

A kosarakat vegyük ki a sütőből, tegyünk mindegyikbe egy kis brokkolit, majd kanalazzuk rá a sajtos mártást, és további 15 percre tegyük vissza sülni.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top