Kakaós perec

2009. 08. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 15 dkg margarin 20 dkg liszt 1 csomag vaníliás cukor 5 dkg porcukor 1 tojásfehérje 1 dkg kakaó 10 dkg csokoládé

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot, a tojásfehérjét, a kakaót és tésztát gyúrunk belőle. Azután a masszából kis rudacskákat sodrunk és pereceket formálunk ki. Én perecszaggatóval szúrtam ki, így gyorsabb és formásabb lett. Tepsibe rakjuk és meleg sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, olvasztott csokoládéba mártjuk.

Egy jó tanács: pontosan tartsuk be a kakaó adagját, különben könnyen keserűvé válik a perec!! /Sajnos én is jártam így/.

Jó étvágyat mindenkinek!

Köszönjük szépen Szatmári Mónikának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top