Burgonyás csülökpörkölt

2009. 01. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1,5 kg csülök, 4e vőkanál olaj, 1 nagy fej hagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 zöld paprika, 1 paradicsom, 1 evőkanál pirosarany, 1 mokkáskanál köménymag, 1 nagy gerezd fokhagyma, só, 1 kg burgonya.   Olajban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Megpaprikázzuk és beletesszük az összevágott csülköt, majd zsírjára pirítjuk. Apróra vágott fokhagymával, köménymaggal, pirosarannyal, paprika és paradicsom szeletekkel fűszerezzük. Megsózzuk és kevés vízzel fedő alatt pároljuk. Ha a hús már félig puha, beletesszük a cikkekre vágott burgonyát. Megsózzuk és kevés vizet aláöntve puhára főzzük.

  Megjegyzem, hogy nyáron, bográcsban elkészítve még finomabb. Jó étvágyat!    Köszönjük szépen Kosun Lászlóné Anikónak, továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!


Szerző

donna.hu



Scroll to Top