Cseresznyelekvár az egészségért

2011. 06. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

 

A cseresznye azon túl, hogy nagyon kedvelt és finom gyümölcs, rendkívül egészséges is. Mivel a gyönyörű mélybordó és édes szemeket már javában árulják a piacokon, így ne legyünk restek már most gondolni a télre és előkapni a fakanalat egy kis lekvár készítéshez.

A cseresznye vértisztító, méregtelenítő hatása vitathatatlan, de fogyasztásával a bőr szépségéért is sokat tehetünk. Tartalmaz káliumot, kalciumot, nátriumot, foszfort, illetve A-, B- és C-vitamint.

Íme egy nagyon egyszerű, tartósítószer nélküli cseresznyelekvár recept, mely még inkább hozzájárulhat egészséges életmódunkhoz.

Hozzávalók:

2 kg cseresznye

1 kg nádcukor vagy méz (de édesítés nélkül is elkészíthető)

Elkészítés:

A megmosott és kimagozott cseresznyét vágjuk apró darabokra vagy turmixoljuk le, majd, ha szükségét érezzük, keverjük össze a cukorral vagy mézzel. Állandó kevergetés mellett, kis lángon tegyük a tűzhelyre és forraljuk fel. Ha felforrt még 4-5 percig rotyogtassuk, végül töltsük bele az előzőleg kiforrázott üvegekbe. A befőttesüvegeket azonnal zárjuk le, majd öt percig fordítsuk fejtetőre.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top