Csicseriborsó

2008. 11. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 csomag csicseriborsó - 40 dkg, oliva olaj, 1 hagyma, fokhagyma, só, curry, chili, gyömbér, fél doboz paradicsompüré, bazsalikom, petrezselyem.

A csicseriborsót előző este beáztatom. Másnap a hagymát olajon üvegesre futtatom és hozzáadom a csicseriborsót, sót, 2 púpos kiskanál curry-t, 2 chilit, belenyomom a fokhagymát, belereszelek 1 diónyi gyömbért és kis vízzel puhára párolom, kb. 1 órát. Ha már puha, hozzáadom a paradicsompürét és még főzöm egy kicsit. Amikor kész, belevagdalok egy kis bazsalikomot és petrezselymet.

Rizzsel fogyasszuk! A nem vegetáriánusok tálalhatják füstölt sonkával is.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Fábián Katalinnak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top