Krémsajtos-sonkás burgonya

2008. 11. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 15 dkg vaj, 5 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg krémsajt, 25 dkg finomra vágott sonka, vaj, morzsa, só.

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük és vékonyan felszeleteljük. Egy tálban a vajat kikeverjük a tojások sárgáival, a tejföllel, a krémsajttal, kevés sóval. Hozzáadjuk a sonkát, óvatosan belekeverjük a burgonyát, végül a felvert tojásfehérjét. Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk morzsával, és beleöntjük a masszát. A tetejére kevés morzsát hintünk, kis vajdarabkákat rakunk rá. Kb. 30 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Szalontai Bernadettnek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top