Kis pasitérkép 3. - Miért jó a sportos pasi?

2008. 11. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hölgyeim! Valljuk be őszintén, ha mi magunk nem is vagyunk a megrögzött atléták, odavagyunk a rendszeres testmozgást végző pasikért, a sportolóktól pedig elolvadunk.  Van bennük valami megkapó, jó adag lazaság, hanyag elegancia. De melyek is a sportos pasi legfőbb erényei?

Szenvedélyes - A sportos pasi hobbiját szenvedélyesen, megrögzötten űzi, akár hóban fagyban is. Gondolhatjuk persze, hogy ez az elszántság és mazohizmus  számunkra terhelő is lehet, hiszen ki ne szeretne egy hideg szombati reggelen, a párjához bújni, miközben a sportos pasi valahol éppen edz- De inkább nézzük a pozitív oldalát: egy kutatás szerint a rendszeresen sportoló pasik az ágyban is szenvedélyesebbek és odaadóbbak!

 

Egészséges - A  férfi, aki a rendszeres sportnak köszönhetően kellő mértékben edzi szívét, ereit, és erősíti a csontjait, valószínűleg kevésbé lesz hajlamos a későbbiek során a szív- és érrendszeri betegségekre. Kisebb eséllyel lesznek potenciazavarai, és erősebb immunrendszerének köszönhetően ritkábban lesz beteg, és ritkábban dönti le a lábról egy-egy influenza is.

Hanyagul elegáns - A rendszeresen sportoló férfiakban van valami hanyag lazaság és elegancia. A sportos pasi minden mozdulatán, járásán és tartásán is látszik, hogy keményen megdolgozott  alakjáért, izmaiért. Nekik tehát még a kinyúlt, agyonmosott póló is tökéletesen áll, és azt sem bánjuk, ha ingujjukat feltűrve kivillantják erős alkarjukat. Nem beszélve a hibátlanul domborodó has és vállizmok látványáról.

Fegyelmezett - Nem riad vissza a hétköznap más területein jelentkező kötöttségektől az a ember, aki képes a szabadidejében is betartja a szabályokat, aki időben érkezik edzésre, és betartja a sport által írt szabályokat!

Kitartó - Azok a férfiak, akik rendszeresen, időt és energiát "áldoznak" arra, hogy elmenjenek futni, edzeni, az elfoglaltságot kitartóan űzik, csak végső esetben mondanak le róla, az élet egyéb területén is kitartóak. Ennek köszönhetően tele vannak energiával. Ha elbuknak, képesek újra és újra talpra állni, könnyebben viselik a kudarcot és a kockázatos szituációkat is lazábban bevállalják.

A fent említettek természetes nem mindenkire igazak, illetve lehet, hogy egy sportos pasiban ennél még jóval több van, de egy biztos: érdemes kipróbálni!

Kapcsolódó anyagok:

$$1775$$

$$1723$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top