Gumi süti

2008. 11. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: Első réteg: 4 tojás, 1-2 evőkanál kakaó, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 1 csomag étkezési zselatin, 1,5dl víz. Második réteg: ugyan az mint az első, csak kakaó nélkül. Harmadik réteg:1/2 liter tejföl, 5 evőkanál cukor, 1csomag vaníliás cukor, 1,5 dl víz, 1csomag étkezési zselatin. Negyedik réteg: 2,5 dl szörp, ugyanannyi víz, 1 étkezési zselatin.

A tojásokat szétválasztani, a fehérjét habbá verni belerakni a hozzávalókat egyenként, majd végül a vízben feloldott zselatint. Nem kell felforralni a vizet a lényeg , hogy elolvadjon a zselatin, és ne legyen meleg. Ha kész az első réteg, hűtőbe rakni s meg kell várni, hogy annyira megkössön, hogy a teteje ne ragadjon nagyon. Ha nem így teszünk, összefolynak, s nem látszódnak majd a rétegek szépen. Ha meg van az első réteg, jöhet a következő. Addig, amíg minden réteg meg nem lesz. Ha jénai tálban készítjük, akkor a rétegeket megfordítva akár tortát is készíthetünk belőle.

Jó étvágyat mindenkinek!

Köszönjük szépen Turóczi Balázsné Andinak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top