Csirkés rakott tészta brokkolival

2009. 11. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell 1 brokkoli (lehet fagyasztott is) 500 gr orsó tészta 500 ml főzőtejszín húsleveslé 20 dkg trappista sajt 1 nagy tejföl só, bors, szerecsendió.

Egy közepes méretű tepsibe beleteszem a tésztát (nem kell előtte megfőzni!!) a brokkolit virágaira szedve, majd a csirkemellet csíkokra vágva. Sózni,borsozni, és annyi húsleveslével felönteni amennyi elfedi, majd a tejszínnel még nyakon borítom, majd kicsit összekeverem.

Közben a sütőt kb 200 C-ra előmelegítjük és fólia alatt egészen addig sütjük, míg a tészta és a hús meg nem puhul a tepsiben. Ezután levesszük a fóliát, megkenjük a tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal visszatesszük a sütőbe míg meg nem pirul a sajt a tetején és már lehet is fogyasztani. Nagyon laktató és finom, leginkább vacsorára ajánlom Nektek!

Jó étvágyat hozzá :-)) Köszönjük szépen Sutóczky Adriennek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top