Csodás csirkemell

2008. 12. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 2 csirkemell, 15 dkg füstölt sajt, 4 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 8 evőkanál liszt, só, paprika, majoránna, kis margarin a tepsi kikenéséhez.

A csirkemellet nem túl vastag szeletekre szétvágom, és picit besózom. A lisztbe egy csipet sót, kis majorannát, apróra vágott fokhagymát teszek, majd annyi paprikát szórok bele, hogy halványrózsaszín legyen. Ízlés szerint tehettek bele borsot vagy más fűszert is.

Ebben a fűszeres fokhagymás lisztbe beleforgatom a csirkemelleket. Kivajazott tepsibe helyezem őket, s a maradék lisztet igazságosan elosztom rajuk. A vöröshagymát felkarikázom és a húsra teszem, majd a reszelt füstölt sajtot rászórom. Végezetül a tejfölt kis olajjal összekeverem és beborítom a csirkemelleket.

Előmelegített sütőbe teszem, alufóliával letakarom, és 30-35 percig sütöm.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Berecz Nikolettnek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top