Szupertitkos társaságok

2011. 07. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Rejtélyek, misztikus rítusok, titkolózás, különös beavatási szertartások, kívülállók számára érthetetlen jelképek - a titkos társaságok akár valósak, akár csak fikciók rendre magukkal ragadják szárnyaló fantáziánkat. A titkos társaságok, mint az a nevükben is benne van, olyan klubok, szervezetek, melyek működését a köz előtt nem fedik fel, tagjaik esküvel ígérik, inkább meghalnak, semmint elárulják ezen szövetségeket.

Ordo Templi Orientis

A 20. század elején alapították, ugyanazon elvek mentén, mint amilyenen a jóval ismertebb Szabadkőműves rendet. A Ordo Templi Orientis new age alapokra és gyakorlatokra épül, melyek segítségével megismerhető valódi énünk.

A társaság tanainak nagy részét a híres okkultista, Aleister Crowley dolgozta ki, a Mysteria Mystica Maxima című kiáltványba gyűjtve össze azokat. Crowley halála után az Ordo Templi hanyatlásnak indult, de nem tűnt el teljesen, az USA-ban, Angliában és Európában vannak még követői. Bár a rend tanításai ma már bárki számára elérhetőek,  bizonyos rítusokat, szertartásokat továbbra is csak a többlépcsős beavatási szertartáson átesettek ismernek.

Majestic 12

A Majestic 12 (magyarul kb. Magasztos 12) az állítólagos fedőneve annak a tudósokból, katonai vezetőkből és kormányhivatalnokokból álló tanácsnak, melyet a feltételezések szerint Harry S. Truman elnök hívott életre 1947-ben, azzal a céllal, hogy a roswelli eset után végezzenek UFO megfigyeléseket. Az eredeti MJ12 tagok közül már senki se élt, mikor a roswelli dokumentációt a köz elé tárták.

Thule Társaság

Müncheni német hagyományörző csoport volt, mely nevét a görög legendákban szereplő titokzatos északi ország után kapta. A társaságot a legtöbben arról ismerik, hogy támogatta az Adolf Hitler által később átalakított Német Munkáspártot. Nincs rá bizonyíték, hogy a Fürher akár csak egy találkozójukon is megjelent volna.

A társaság nézetei szerint valamikor réges-régen, valahol Grönland és Izland táján létezett egy összefüggő terület, az árja faj hazája. Az elméletet tudományosan is igyekeztek alátámasztani. A görög mondák Thule-ja egyébként valószínűleg tényleg nem mese, csak éppen nem a társaság által megadott helyen volt, hanem Skandináviában.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top