Csokikrémes bucik

2010. 11. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 45 dkg liszt 4 dkg élesztő 2 dl tej 2 csipet só 10 dkg cukor 1 tojás  + 1 tojás a kenéshez csokikrém (vagy mogyorókrém) A tejet felmelegítem, beletesszük a cukrot és az élesztőt, és meleg helyen megfuttatjuk. Majd beletesszük a lisztbe a megfuttatott élesztőt és az egy tojást. Lisztezett deszkán sima tésztává gyúrjuk, és lefedve 1 órát pihentetjük. Egyforma bucikat formázunk belőle (12-16 darab).

  A bucikat kissé kilapítjuk, rákanalazunk egy kiskanál csokikrémet és ráhajtjuk a négy oldalát. Majd gombóccá formáljuk és kivajazott sütőlemezre tesszük őket. Megkenjük a tetejét felvert tojással, és előmelegített sütőben 185 °C -on kb. 20 perc alatt készre sütjük. Nekem 18 db sikerült.  Az élesztőbe nem tettem bele az egész cukrot, hanem kb. a felét, és a másik felét a liszthez adtam.   Tényleg könnyű megcsinálni és gyors. Amilyen gyorsan kész van, olyan gyorsan el is fogy.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top