Csokis brownie

2009. 01. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: A tésztához: 22 dkg sütőmargarin; 1 bögre - kb. 2 dl víz; 4 evőkanál keserű kakaópor; 2 bögre finomliszt - kb. 25 dkg; 1 bögre kristálycukor - kb. 20 dkg; 1 evőkanál szódabikarbóna; 1 dl natúr joghurt; 1 csomag vaníliás cukor; 2 tojás

A tetejére: 12 dkg sütőmargarin; jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió; 1 csomag vaníliás cukor; 12 dkg porcukor (de ha kristálycukor, akkor sincs semmi baj); 6 evőkanál natúr joghurt; 4 evőkanál keserű kakaópor. A tepsi kikenéséhez: 2-3 dkg sütőmargarin vagy sütőpapír.

A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk, a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával (vagy sütőporral) összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.

Egy kb. 30x25 cm-es tepsit margarinnal kikenünk, a tésztát beleöntjük, és elsimítjuk. Előmelegített sütőben - 200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C - kb. 20 percig sütjük. A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót is. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük föl, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.

A lányom kedvence, mert tényleg nagyon finom - kávézókban is gyakran kínálják - az én kedvencem pedig azért, mert nagyon gyorsan elkészül. Az egyszerűsége miatt, kezdők sem tudják elrontani. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Zséder Anikónak és Horváth Orsinak, továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top