Csokis meggydzsem

2009. 07. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Csokis meggydzsem

1,3 kg meggyhez 30 dkg cukor, 1 csomag  Dzsemfix Szuper 3:1 és 2 púpozott evőkanál holland kakaópor,vagy még jobb; egy tábla jó minőségi keserű csoki apróra tördelve.

A meggyet  vízben alaposan megmosom, kimagozom, egy fazékba töltöm (aki nem szereti a darabosat robotgépben leturmixolhatja). Hidegen belekeverem a dzsemfixet és a cukrot, majd a tűzre teszem, és miután felforrt, még 3-4 percig főzöm. Az utolsó percben leszedem a habját és belekeverem a kakaót,vagy a csokit. Alaposan kimosott, üvegekbe töltöm, a tetejüket lezárom, és kihülésig száraz dunsztba teszem az üvegecskéimet.

Tippek:

1; a mennyiségeket arányosan növeljük, ha több gyümölcsünk van

2; az üvegeket én a mosogatógépben "sterilizálom"

3; dunsztolónak a hűtőtáskámat használom.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top