Csokis meggydzsem
1,3 kg meggyhez 30 dkg cukor, 1 csomag Dzsemfix Szuper 3:1 és 2 púpozott evőkanál holland kakaópor,vagy még jobb; egy tábla jó minőségi keserű csoki apróra tördelve.
A meggyet vízben alaposan megmosom, kimagozom, egy fazékba töltöm (aki nem szereti a darabosat robotgépben leturmixolhatja). Hidegen belekeverem a dzsemfixet és a cukrot, majd a tűzre teszem, és miután felforrt, még 3-4 percig főzöm. Az utolsó percben leszedem a habját és belekeverem a kakaót,vagy a csokit. Alaposan kimosott, üvegekbe töltöm, a tetejüket lezárom, és kihülésig száraz dunsztba teszem az üvegecskéimet.
Tippek:
1; a mennyiségeket arányosan növeljük, ha több gyümölcsünk van
2; az üvegeket én a mosogatógépben "sterilizálom"
3; dunsztolónak a hűtőtáskámat használom.