Rakott krumpli

2009. 07. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Rakott krumpli  Hozzávalók (4 személyre): 1 kg burgonya  6 tojás  10 dkg füstölt kolbász  10 dkg füstölt szalonna  5 dl tejföl  diónyi vaj  zsemlemorzsa  só A burgonyát főzd meg héjában, és karikázd fel. A tojásokat főzd keményre és karikázd fel, ahogy a kolbászt is. A szalonnát szeleteld fel, s a bőrére merőlegesen vagdosd be. Vajazz ki egy tűzálló tálat és hintsd meg zsemlemorzsával.

Az aljára fektess egy sor krumplit, rá egy sor tojást, majd egy sor kolbászt és locsold meg sózott tejföllel. Így rétegezz tovább, a tetejére egy sor tejföllel meglocsolt burgonya jussson, arra pedig a a szalonnaszeleteket fektesd. Előmelegített forró sütőben addig süsd, míg a szalonna meg nem pirul. Érdemes megpróbálni úgy is, hogy a tejfölbe egy kis reszelt sajtot keverünk. Ha a tejfölbe belekeverünk még két tojássárgáját is, az véd attól, hogy a tejföl eláztassa a burgonyát. De  miért éppen attól kéne óvni a krumplit, hiszen az csak jót tesz neki! Sokkal finomabb a rakott krumpli, ha nyers burgonyát karikázunk fel; ilyenkor 35-40 percig lefedve kell sütni, majd levenni róla az alufóliát, s úgy folytatni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top