A húgomtól kaptam ezt a receptet és szívesen megosztanám veletek, nagyon finom!
Hozzávalók: 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 12-10 dkg étcsoki, 8 dkg darált dió, 4 db tojás, 7 dkg liszt, sütőpor, baracklekvár, tortabevonó.
A serpenyőben felolvasztod a vajat, hozzákevered a cukrot és a vaníliás cukrot. Kis lángon kevergeted, amíg fel nem olvad, majd a csokit is megolvasztod benne.
A tűzről lehúzod, belekevered a darált diót, majd egyesével hozzáadod a 4 db tojás sárgáját. A liszthez keversz fél mokkáskanál sütőport, és ezt is hozzákutyulod a masszához.
Végül a 4 db tojás fehérjét kemény habbá vered, és beleforgatod a masszába.
Kivajazott, bemorzsázott őzgerinc formába teszed, előmelegített sütőben, közepesnél kisebb lángon /170 fokon - alul-felül funkción szoktam / 1 óra - 1 óra 15 percet sütöd. Ha kihűlt, baracklekvárral bekened és bevonod tortabevonóval.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Szentgyörgyiné Andreának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!