Diabéteszes celebek

2011. 06. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

 

A diabétesz egy olyan betegség, mely végigkíséri az ember életét és mindennapjait. De nem csak a hétköznapi emberekét. Bizony sok híresség szenved ebben a betegségben és bár azt gondolhatnánk, hogy könnyű nekik, mindenük megvan, azért számukra is nehéz döntéseket és sok változtatást igényel a betegségükkel való együttélés. Sokan változtattak, de akad olyan is, aki nem figyelt oda mindig magára.

Halle Berry

Az Oscar-díjas szinésznő egyszer egy tévéshow forgatásán esett kómába, és egy hétig nem is ébredt fel. Csak később tudta meg, hogy majdnem elveszítette a lábait és a látását. A színésznő azonnal megreformálta az életét, diétába kezdett és rengeteg szerepet mondott le, hogy minél kevesebb stressz érje.

 Halle Berry
 Patti Labelle    

Patti LaBelle

A kétszeres Grammy-díjjal jutalmazott, 66 éves énekesnő nálunk főleg a Lady Marmalade című dalával aratott nagy sikereket. 1992-ben diagnosztizálták kettes típusú diabétesszel. Nem esett kétségbe, azonnal elkezdett visszavenni a tempóból, szakácskönyveket írt diabéteszeseknek és magát Dívabeticnek nevezte el. A People magazin azon kérdésére, hogy tornázik-e, csak annyit mondott „Persze! Táncolok a színpadon, és imádom rázni a fenekemet!”

Anne Rice

Az Interjú a vámpírral illetve a Vámpírkrónikák sorozat világhírű írónője 1998-ban lett rosszul sőt, pár percig halál közeli állapotban volt. Az orvosok egyes típusú diabéteszt diagnosztizáltak nála. „Nem tudtam szavakat találni rá, hogy miken mentem keresztül. Nem találtam rá betűt, pedig író vagyok. Képtelenség elmondani, milyen félelmetes volt.” Rice azóta naponta négyszer ellenőrzi vércukorszintjét és a történtek hatására megtért.

 Anne Rice  Larry King    

Larry King

A világ legismertebb talkshowjának műsorvezetjője is diabéteszes. Ő azonban nehezebb helyzetben van, mint a többiek, mivel dohányzik. Ez az egyik legnagyobb kockázati tényező a diabéteszeseknél. Viszont mióta betegsége szövődményei és egy szívroham megrendítették az egészségét, rájött, hogy tennie kell valamit, így most igyekszik leszokni a dohányzásról és rendszeresen szűrővizsgálatokra jár és még némi súlyt is leadott. Reméljük minden rendben lesz!

Nick Jonas

A tinilányok által bálványozott Jonas Brothers egyik tagja, Nick Jonas is cukorbeteg. Egy turnén lett rosszul pár éve, és hamarosan kiderült, egyes típusú diabétesze van. Az énekes jelenleg is igyekszik minél kevésbé megerőltetni magát és, hogy a fiatalok tisztában legyenek ennek a betegségnek a súlyával, életre hívta a Változtassunk a Gyermekekért alapítványt, mely a diabétesz megelőzésében és a diabétesszel való együttélésben segít a gyerekeknek és családjaiknak.

 Nick Jonas  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top