Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 darab vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál étolaj
2 darab babérlevél
5-6 szem egész fekete bors
őrölt pirospaprika
20-25 dkg száraz kolbász (lehet csípős is)
só
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítom, majd rászórom az őrölt pirospaprikát, beleteszem a nagyobbra feldarabolt kolbászt (3-4 darabra vágva) és felöntöm vízzel. Majd hozzáadom a babérlevelet, az összenyomott 2 gerezd fokhagymát, az egész feketebors-szemeket, és hagyom majdnem teljesen megfőni. Végül hozzáadom a feldarabolt krumplit is, ekkor sózom meg, ha szükséges, hisz a kolbászból juthat bele már só, majd készre főzöm az egészet. Igazán élvezhető íze lesz, érdemes kipróbálni. Természetesen a felhasználandó kolbász lehet nem csípős is, esetleg kevésbé száraz is, attól függően, hogy ki mit szeret.
Jó étvágyat és jó sütés-főzést kívánok!