Paprikás krumpli másképp

2011. 06. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1 kg  krumpli

1 darab vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál étolaj

2 darab babérlevél

5-6 szem egész fekete bors 

őrölt pirospaprika 

20-25 dkg száraz kolbász (lehet csípős is)           

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítom, majd rászórom az őrölt pirospaprikát, beleteszem a nagyobbra feldarabolt kolbászt (3-4 darabra vágva) és felöntöm vízzel. Majd hozzáadom a babérlevelet, az összenyomott 2 gerezd fokhagymát, az egész feketebors-szemeket, és hagyom majdnem teljesen megfőni. Végül hozzáadom a feldarabolt krumplit is, ekkor sózom meg, ha szükséges, hisz a kolbászból juthat bele már só, majd készre főzöm az egészet. Igazán élvezhető íze lesz, érdemes kipróbálni. Természetesen a felhasználandó kolbász lehet nem csípős is, esetleg kevésbé száraz is, attól függően, hogy ki mit szeret.

Jó étvágyat és jó sütés-főzést kívánok!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top