Irigység, féltékenység, félelem? Szabadulj meg tőle!

2011. 06. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Zavaró érzelmek gyakran szövik át a mindennapokat, szabadulni ezektől nagyon nehéz. Több módszer is van arra, hogy megtapasztaljuk, milyen is az, amikor üres a tudat, nem cikáznak a gondolatok, és néhány pillanatig semmilyen negatív érzés nincs rá hatással.

Az élményt többek között például élő mandala állítással lehet elérni, amikor egy vezető segítségével mindenki részese lehet egy különleges energiakörnek, mely a zavaró érzelmek leküzdésében segít. A gyakorlat során az öt elem, a föld, a víz, a tűz, a levegő és a tér segítségét  kérik, melyek megmutathatják mindenkinek, milyenek is valójában legbelül. Az eseményen mindenki az öt elem színeinek megfelelő sárga, kék, piros, zöld vagy fehér pólót ölthet magára, és ehhez mérten állhat be a mandala egyes részeibe, ahol aztán különböző felajánlásokat tehet. A különleges, mantrák ismétlésével tarkított szertartás és az élő mandala energiaköre segít abban, hogy változást érjünk el életünkben, a pozitív dolgokra koncentráljunk a negatív helyett, és teljesüljenek kívánságaink.

Az élő mandala megalkotására eddig többnyire csak az Egyesült Államokban került sor, Európában eddig egyszer sem volt példa arra, hogy az emberek ilyen módon tapasztalják meg tudat magasabb szintjeit és küzdjenek zavaró érzelmeik ellen. A mandala nem csak azoknak szól, akiket vonzanak a keleti tanok, ismerik és gyakorolják a különböző módszereket, hanem mindenkinek, aki keresi az útját a világ forgatagában és egy kicsit el szeretne csendesedni, magára koncentrálni.

A különleges eseményt hamarosan, július 30-án hazánkban is megrendezik, melyet egy vietnámi születésű buddhista mester, Ce Hang Truong személyesen irányít majd. A Mester Amerikában már három hasonló élő mandalát állított fel, kettőt több mint ezer ember részvételével. Európában hazánk az első ország, ahol lehetőségük van az embereknek arra, hogy bevonzzák életükbe a pozitív energiát azáltal, hogy részt vesznek az élő mandala megalkotásában.

„A mandala a vizuális – leginkább grafikus – ábrázolása a tudatunknak, a megvilágosodottságunknak. Ez Általában egy körökből és négyzetekből álló kép, amelyben a buddhákat, a bódhiszattvákat és a bölcsek gyülekezeteit jelenítjük meg. Ez a grafikus ábrázolás legtöbbször egy kis kép alakjában áll rendelkezésünkre, amit a falra akasztunk, vagy a földre rajzolunk. De az a mandala, amit mi fogunk bemutatni önöknek, nagy méretű, a szoba teljes terét kitölti.” – árulja el a Mester. Bővebb információt ITT találtok.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top