Diós rudacskák
2008. 10. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 15 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 tojásfehérje, 7 dkg nagyon finom porcukor.
A diót, a 15 dkg porcukrot és a tojást összeállítjuk és finom morzsával meghintett deszkán kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk. Igen ragadós lesz, ezért a deszkát zsemlemorzsával hintsük meg!
A bevonathoz a tojásfehérjét a 7dkg porcukorral, pár csepp citromlével jó habosra keverünk. Ezzel a tészta tetejét egyenletesen bekenjük. Ujjnyi széles és kb. 10 cm hosszú rudacskákra vágjuk. Széles kés segítségével zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Gyenge tűznél inkább szárítjuk, mint sütjük.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Bodnár Mártának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!