Diós-vaníliás szelet

2010. 07. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
 Hozzávalók: Tésztához: 3 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, csipet fahéj, 1 dl tej, 1 dl olaj, fél csomag sütőpor. Krémhez: 2,5 dl tej, fél csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, fél csomag vaníliáscukor, 30 dkg margarin, 3 tojássárgája, 15 dkg porcukor. Tetejéhez: 3 tojásfehérje, 12 dkg porcukor, fél citrom leve és héja, reszelt csokoládé a díszítéshez.
Elkészítés: Tészta: Szétválasztjuk a 3 tojást, a tojássárgáját, tejet, olajat és a liszt felét alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgás masszát, a maradék lisztet, a diót, fahéjat és a sütőport és jól öszzekeverjük. A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és 160  fokon 30-35 percig sütjük. Krém: Tejből, pudingporból és a cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a vaníliát és a puha margarint.Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot és jól összekeverjük. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, és hűtőben dermesztjük. Teteje: A tojásfehérjét és a cukrot jó kemény habbá verjük, a vége felé belecsorgatjuk a citromlevet, a citrom reszelt héját. A tojáshabot a vaníliakrém tetejére simítjuk és reszelt csokoládéval díszítjük. Jó étvágyat kívánok!
 
 
Köszönjük szépen!  Továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!


Szerző

donna.hu



Scroll to Top