Hozzávalók:
Tésztához:
3 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, csipet fahéj, 1 dl tej, 1 dl olaj, fél csomag sütőpor.
Krémhez:
2,5 dl tej, fél csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, fél csomag vaníliáscukor, 30 dkg margarin, 3 tojássárgája, 15 dkg porcukor.
Tetejéhez:
3 tojásfehérje, 12 dkg porcukor, fél citrom leve és héja, reszelt csokoládé a díszítéshez.
Elkészítés:
Tészta:
Szétválasztjuk a 3 tojást, a tojássárgáját, tejet, olajat és a liszt felét alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgás masszát, a maradék lisztet, a diót, fahéjat és a sütőport és jól öszzekeverjük. A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és 160 fokon 30-35 percig sütjük.
Krém:
Tejből, pudingporból és a cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a vaníliát és a puha margarint.Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot és jól összekeverjük.
A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, és hűtőben dermesztjük.
Teteje:
A tojásfehérjét és a cukrot jó kemény habbá verjük, a vége felé belecsorgatjuk a citromlevet, a citrom reszelt héját. A tojáshabot a vaníliakrém tetejére simítjuk és reszelt csokoládéval díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!