Meggyes csók

2010. 07. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ebben a sütiben az a nagyszerű, hogy a csokis részeket cserélgethetjük vaníliásra is. Hozzávalók: 10 tojás piskótalaphoz 2 csomag csokis vagy vaníliás pudingpor (főzős) 50 dkg magozott meggy liszt (10 evőkanál) cukor(10 evőkanál) kakaópor fahéj só Elkészítés: Piskótalapot sütünk: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, amibe fokozatosan adagoljuk a 10 evőkanál cukrot. Ebbe a habba egyszerre mehet bele a tojássárgája, amit néhány fordulattal elkeverünk, majd ugyanígy a liszt. (Időt és mosogatást megtakarító módszer.) A kész lapot félbevágjuk, hogy legyen alja és teteje a sütinek.
Töltelék: 1,5 deci vízben elkeverjük a 2 csomag pudingport, cukrot ízlés szerint és a fahéjat. Felfőzzük és még melegen összekeverjük a meggyel. Rögtön mehet rá az alsó piskótára. Sűrű lesz és gyorsan "megköt". Befedjük a másik lappal és kakaóból főzött csokival koronázzuk. Előfordul, hogy kevés öntetünk lesz, akkor csíkozva tesszük rá. A tölteléket lágyíthatjuk tejszínhabbal, ízlés szerint variálható. Csokis öntet Hozzávalók: 12 dkg cukor 4 evőkanál kakaó 4 evőkanál víz 2 dkg vaj vagy margarin A cukrot, a kakaót és a vizet jól összekeverjük és lassú tűzön addig főzzük folyamatosan kevergetve, míg a cukor teljesen el nem olvad. Ekkor belekeverjük a vajat, és ismét addig keverjük, amíg teljesen sima nem lesz. Melegen öntjük a süti tetejére. Ha egy kicsit tovább főzzük, akkor keményebb lesz, de ennél a sütinél az a jó, ha egy kicsit lágy marad. Egy apró kis csalás: a kész öntetbe rakott 2 csepp ecet késlelteti a megkötést. Íze  nem marad meg.
 
Köszönjük szépen!  Továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!
 


Szerző

donna.hu



Scroll to Top