Ebben a sütiben az a nagyszerű, hogy a csokis részeket cserélgethetjük vaníliásra is.
Hozzávalók:
10 tojás piskótalaphoz
2 csomag csokis vagy vaníliás pudingpor (főzős)
50 dkg magozott meggy
liszt (10 evőkanál)
cukor(10 evőkanál)
kakaópor
fahéj
só
Elkészítés:
Piskótalapot sütünk: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, amibe fokozatosan adagoljuk a 10 evőkanál cukrot. Ebbe a habba egyszerre mehet bele a tojássárgája, amit néhány fordulattal elkeverünk, majd ugyanígy a liszt. (Időt és mosogatást megtakarító módszer.)
A kész lapot félbevágjuk, hogy legyen alja és teteje a sütinek.
Töltelék:
1,5 deci vízben elkeverjük a 2 csomag pudingport, cukrot ízlés szerint és a fahéjat. Felfőzzük és még melegen összekeverjük a meggyel. Rögtön mehet rá az alsó piskótára. Sűrű lesz és gyorsan "megköt".
Befedjük a másik lappal és kakaóból főzött csokival koronázzuk. Előfordul, hogy kevés öntetünk lesz, akkor csíkozva tesszük rá.
A tölteléket lágyíthatjuk tejszínhabbal, ízlés szerint variálható.
Csokis öntet
Hozzávalók:
12 dkg cukor
4 evőkanál kakaó
4 evőkanál víz
2 dkg vaj vagy margarin
A cukrot, a kakaót és a vizet jól összekeverjük és lassú tűzön addig főzzük folyamatosan kevergetve, míg a cukor teljesen el nem olvad. Ekkor belekeverjük a vajat, és ismét addig keverjük, amíg teljesen sima nem lesz. Melegen öntjük a süti tetejére. Ha egy kicsit tovább főzzük, akkor keményebb lesz, de ennél a sütinél az a jó, ha egy kicsit lágy marad.
Egy apró kis csalás: a kész öntetbe rakott 2 csepp ecet késlelteti a megkötést. Íze nem marad meg.
Köszönjük szépen! Továbbra is várjuk
receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is
mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a
Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!