Donna főzősuli: üvegtészta saláta

2010. 09. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ebből a salátából egy adag mindössze 130 kcal, így elég sokat ehettek belőle. Nagyon könnyen el tudod készíteni, a hozzávalókat bármelyik ázsiai boltban megtalálod. A benne lévő bambuszrügy fogyasztó hatású, és szabályozza az emésztést. Sok kovasavat tartalmaz, amely jót tesz a körmöknek és a hajadnak.

A vékony üvegtészta különböző lisztfélékből, például rizs-, mungóbab-, burgonya- vagy szójalisztből készülhet, így többféleképpen néz ki. Az európai automatizált tésztagyártással ellentétben Ázsiában a közép- és kisüzemekben többnyire kézzel készítik a tésztát. A gyárból a kiskereskedőknek szállítják, akik a piacon árulják.

Négy adag elkészítéséhez szükséged lesz 3 szárzellerre, 3 levél kínai kelre, de a normál kelkáposzta levél is megteszi vagy 3 salátalevél, 1 kicsi fej vöröshagymára, 10 dkg bambuszrügyre, ezt valószínűleg konzerv vagy mélyhűtött formában fogod tudni beszerezni, 5 dkg üvegtésztára, fél csokor petrezselyemre, 1 csipet cukorra, 1 kávéskanál ételízesítőre, 2 evőkanál olajra, 2 evőkanál citromlére.

A zellerszálakat tisztítsd meg, és szeleteld fel ujjnyi vékonyra. A kínai kel leveleit mosd meg, csepegtesd le, és vágd olyan keskeny csíkokra, mint a kisujjad. A hagymát tisztítsd meg, és vágd vékony karikákra. A bambuszrügyet csepegtesd le, és vágd minél apróbbra. Ha mindezzel készen vagy, mindent tegyél egy nagy tálba, és keverd jól össze. Az üvegtésztát tedd bele egy fazékba, és öntsd le annyi forrásban lévő vízzel, ami ellepi. Hagyd a forró vízben állni mindaddig, amíg elkészíted a salátaöntetet. A salátaöntet. Vegyél le 4 evőkanál vizet a tésztáról, és morzsolj bele egy zöldséges leveskockát, tedd bele a cukrot, a sót, a citrom levét és az olajat, mindezt egy habverővel keverd simára. Az üvegtésztáról öntsd le a vizet, csepegtesd le alaposan, és keverd össze a nagy tálban lévő zöldségekkel. Öntsd rá az elkészített öntetet, tegyél rá fedőt, és hagyd állni egy negyedórát. Miközben áll ez a keverék, mosd meg a fél csokor petrezselymedet, tegyél félre 4-5 szálat, majd a többit itasd le egy konyhai papírtörlővel, és vágd nagyon finomra, vagyis nagyon apróra.

Közvetlenül a tálalás előtt keverd bele a finomra vágott petrezselymet a salátádba, és díszítsd azzal a 4-5 szállal, amit félretettél. Ez a saláta nagyon finom önmagában is. de tálalhatod pirítóssal előételként, könynű vacsoraként, vagy köretként más ételekhez. A legjobban a sült halhoz illik, de bármely sült húshoz is adhatod. A legjobban a piros színű teríték illik hozzá.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top