Dunahullám süti

2008. 10. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: A tésztához: 37,5 dkg sütőmargarin, 2 evőkanál keserű kakaópor, 2-3 evőkanál tej, 1 evőkanálnyi mandulabél, 1 csomag sütőpor, 25 dkg finomliszt, 7 db tojás, 25 dkg kristálycukor. A töltelékhez: 1 üveg meggybefőtt (40 dkg). A tetejére: 15 dkg Rama Sütőmargarin; 4 evőkanál porcukor; 1 csomag vaníliás cukor; 4 evőkanál kristálycukor; 5 dl tej; 1 csomag vanília ízű pudingpor. A mázhoz: 3-4 dkg sütőmargarin; 20 dkg tortabevonó étcsokoládé.

A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük össze.

Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 30 percen át sütjük, hűlni hagyjuk.

A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük.

A csokoládét a margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat rajzolunk bele.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen  Szabó Katalinnak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top