Édes élet mesterfokon

2011. 04. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Szimfónia, ahol nem az egymással hol összefonódó, hol versenyt futó, időnként drámai magasságokba emelkedő, majd lágyan elcsendesülő dallamok összjátéka teremti meg a műremeket: a cukrászatban az ízek, színek, formák harmóniájából jön létre a csoda.

Az Év Gasztronómusa

Zila László pedig egyike azoknak, akik valóban elmondhatják magukról, hogy mesterei az édes életnek: süteményei, rétesei, desszertjei, tortái látvány- és ízvilágukkal egyaránt rabul ejtenek. Évtizedek óta fáradhatatlanul csiszolja tudását, kísérletezik újabb és újabb cukrászati technikákkal, hogy még ízletesebb, még gusztusosabb „remekművek” kerüljenek ki a kezei közül. Állhatatos munkáját 2011-ben a hazai kulináris világ legrangosabb díjával jutalmazták: ő lett az Év Gasztronómusa. Az elismerést most először ítélték cukrászmesternek, ami még tovább emeli a díj jelentőségét Zila László pályafutásában.

Nyerő torták

A cukrászmester, aki 1984-ben nyitotta meg a Krisztina Cukrászdát, melyet tovább bővített, és az ma már Zila Kávéház Krisztina Cukrászda és Étteremként várja vendégeit, a rangos elismerést többek közt egy olyan cukrászati újításnak köszönheti, ami akár az egész világon hírnevet szerezhet neki is és hazánknak is: a Zila Tortaformáknak. A világon egyedülálló szilikon tortaformák úgy vannak kialakítva, hogy folyékony töltelékkel rendelkező süteményeket, vagy fagyasztott ínyencségeket lehet velük készíteni, mondhatni, játszi könnyedséggel. Ráadásul a Zila Tortaformák nem csak cukrászdák és partiszervizek számára elérhetők, magánszemélyek is hozzájuthatnak, és így ők is mesterfokon élvezhetik az édes életet.

 

www.zilakavehaz.hu

www.zilatortaforma.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top