Egészséges élet titka, Japán módra

2010. 02. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Első kóstolásra nem feltétlen nyeri el az ember tetszését a különleges keleti ízvilág, de megéri beépíteni az étrendünkbe.

A japán emberekről mindenki tudja, hogy nagyon egészségesek és igen hosszú életkorral büszkélkedhetnek. Kisebb a valószínűsége a daganatos, érrendszeri, valamint szív megbetegedéseknek, de ugyanez elmondható a cukorbetegségről és az elhízásról is.

Ezek az ételek szénhidrátban gazdagok, egyik étkezésből sem maradhat ki a rizs. Hús terén a halféléket részesítik előnyben. Mindezek mellett sok zöldségfélét és salátát tálalnak.

Számukra az étkezés során az esztétikai élmény nagyon fontos, így konyhaművészetről beszélhetünk. Nagyon esztétikus a tálalás, mely mindig több fogásból áll.

A fő étkezés számukra a vacsora, de az ebédről sem feledkeznek meg. Az egyik legjobb megoldás erre, az előre elkészített dobozkákba zárt ebédek, nehéz erre magyar megfelelőt írni.

A képek magukért beszélnek, melyik gyerek ne enné meg ezután a zöldségeket is az ebédjéből? Szinte mindegyiket megkívánja az ember, ha ránéz. Ez már valóban művészet.

- Gál Klára -



Szerző

donna.hu



Scroll to Top