Dr House mindenki kedvence

2010. 02. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Hugh Laurie által alakított House elképesztően tuskó modora ellenére a világ egyik legnépszerűbb karakterévé vált. Amerikában 14 millióan követik hétről-hétre a sorozat legfrissebb epizódjait, de Európában sem kell szégyenkezniük a készítőknek. Franciaországban különösen intenzív a House-láz, hiszen ott 9,3 millióan látják a friss részeket. Olaszországban és Németországban is több mint négymillióan ülnek esténként a képernyő elé, hogy House újabb és újabb beszólásain mulassanak. Hazánkban átlagosan 1,1 millióan nézik a sorozatot, ezzel szintén az élmezőnyhöz tartozik.

Dr House a nálunk is egyre népszerűbb, a Comedy Central műsorán már több tízezer néző által követett animációs sorozatban, a Family Guyban is felbukkan egy epizód erejéig, amit akár népszerűség egyik fokmérőjeként is felfoghatunk. Persze a rajzolt karakternek is Hugh Laurie kölcsönözte a hangját.

Laurie-t az angol humor kedvelői számtalan sorozatban láthatták, melyek közül talán a Mr Beanként elhíresült Rowan Atkinson-féle Fekete Vipera bizonyult a legnépszerűbbnek. Felbukkant egész estés filmekben is, a nagyvilág azonban Dr House szerepe miatt ismerte meg. A legnagyobb sikereket sántikálva, gyógyszereket majszolva, mindenkit hülyének és hazugnak nézve érte el: 2005-ben Emmy-díjra jelölték, 2006-ban és 2007-ben Golden Globe-díjat nyert, de a jelölésig 2008-ban is eljutott.

- Markovics József -



Szerző

donna.hu



Scroll to Top