Egy hétig elégedett leszek!

2010. 03. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Magyarországon a legtöbb ember mindig csak panaszkodik. Megfigyelték, hogy ha összefutnak egy ismerőssel, akkor a „Hogy vagy” kérdés után jön a panaszáradat? Nem? És önök hányszor sóhajtanak fel naponta, hogy milyen rossz is az életük? – Én ma már legalább 4 alkalommal megtettem… Mert mi magyarok sajna ilyenek vagyunk. 120 ország közül az elégedettségi mutatón a 117. helyen kullogunk. Pedig van mit ennünk, van hol aludnunk, van egészségünk, már ha vigyázunk rá…

Vujity Tvrtko ezúttal a megjelenteket elvitte Észak-Koreába, Szomáliába, a világ utolsó lepratelepére, és végül megmutatta mindenkinek, hogy magyarnak lenni nemcsak fantasztikus dolog, de még siránkozni sem kell miatta.

Az előadás során mindenki rájött, hogy a riporter pokoli történetei minden esetben angyali történetek is. A kettő nem működik egymás nélkül. A világban pedig mind a mai napig vannak olyan emberek, akik a szörnyűségeken nemcsak felül tudnak emelkedni, hanem azt emberi méltósággal is tudják megtenni.

Ezekre hallhattunk példát a szomáliai magyar lány, Németh Szamira történetén keresztül. De a humoros történetek is magukban hordoztak egyfajta tragédiát. Az emberi butaság tragédiáját, mely sajnos nemcsak külföldi sajátosság. Mégis ezek a történetek erősítik meg a hitet, hogy mi itthon nagyon is jó helyen vagyunk.

Ezért lenne egy javaslatom. Ma este 8-tól, egy héten keresztül próbáljunk meg mind elégedettek lenni! Ne kapjuk fel a vizet, ha a számítógép elnyeli a munkánkat, ha a beosztott nem azt csinálja, amit kellene, vagy ha a főnök nem csinálja azt, amit kellene. Akkor is csak mosolyogjunk, ha a gyerek érintetlenül hagyja ott az ételt, amivel mi 2 órát pepecseltünk. De ne kapjunk szívrohamot akkor se, ha a boltban az eladó, csak épp annyira kedves, mint dédanyánk lópokróca.

A feladat szinte nekem is kivitelezhetetlennek tűnik, de meg lehet próbálni. Sőt, nincs gond, ha csak többszöri nekifutás után sikerül. A lényeg, hogy ezzel elsősorban magunknak teszünk jót, utána meg mindenki másnak, aki különben kénytelen elviselni a társaságunkat. Szóval, benne van mindenki a kísérletben? Legyen ez az: „Egy hétig elégedett leszek!” kampánya.

Óra indul 20:00-kor.

-SA-



Szerző

donna.hu



Scroll to Top