Eleget iszol?

2009. 12. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A testünk folyamatosan párolog, nem csak akkor, amikor izzad és így folyamatosan vizet is veszít. Tüdőnknek körülbelül két pohárnyi vízre van szüksége a normális működéshez, ugyanúgy, mint a vékonybelünknek, amely a megfelelő víz mennyiség hiányában nem tudja ellátni a feladatát, az emésztést. A vesénknek, az egyik legfontosabb kiválasztó szervünknek, óriási mennyiségű vízre van szüksége ahhoz, hogy el tudja távolítani szervezetünkből a salakanyagokat.

A legtöbb ember nem iszik elég vizet,  mert úgy gondolja, hogy a szomjúsága határozza meg, mikor mennyi vizet kellene innia, pedig ez nem jelzi a szervezetünk valódi igényét.

Az általános szabály, hogy nekünk felnőtteknek legalább 6-8 pohár vizet kellene innunk, de vannak közöttünk olyanok is,  akiknek ennél jóval többre van szükségük.

A nap folyamán rendszeres időközönként kellene vizet innunk, akár szomjasok vagyunk, akár nem. A legjobb lenne, ha mindjárt ébredés után innánk egy-két pohár vizet. Jó lenne, ha ez a pohár víz megelőzné a reggelit is, jó  lenne, ha a reggeli pohár vízzel indítanánk be az emésztésünket ezzel hozzájárulnánk a normális kiválasztáshoz, és ezzel meg tudjuk akadályozni a mérgező salakanyagok felhalmozódását a szervezetünkben.

Lehetőleg ne igyunk nagyon hideg vizet, inkább szoba-hőmérsékletűt. A csapvizet hagyjuk kicsit állni, hogy legyen ideje megszabadulni a klórgáztól. Testünk mindenképpen meghálálja a vizet.

Kapcsolódó anyagok:

$$4721$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top