Kekszes gesztenyés

2009. 12. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: két kakaós piskótalap 2 cs. vanília puding 5 dl tej 1 Rama 20 dkg porcukor 1 gesztenyemassza 2 evőkanál kakaó 2 evőkanál baracklekvár 2 cs. háztartási keksz 1 rum aroma 2 dl tej 1 tortabevonó

Két kakaós piskótalapot veszünk, vagy készítünk, és mind a két lapot megkenjük a következő krémmel. Krém: 2 cs. vanília pudingot megfőzünk 5 dl tejben. 1 Ramát habosra keverünk 20 dkg porcukorral, és ha a puding kihűlt összekeverjük a habosra kevert vajjal vagy sütőmargarinnal. Ezzel a krémmel kenjük meg a két piskótalapot. Keksz töltelék: 1 cs. gesztenyemassza, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál baracklekvár, 2 cs. háztartási keksz darabokra törve, 1 rum aroma. Ezeket meglocsoljuk 2 dl tejjel, szükség szerint lehet több is.. Ezt a kekszes tölteléket tesszük a két megkent piskótalap közé, tetejére csokimáz kerül.

Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top