Fantázia szelet

2010. 10. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Elkészítés lépései:

5 tojásból piskótát sütünk.

Lap:

4 tojás fehérjét 25 dkg porcukorral gőz felett kemény habbá verünk, majd  20 dkg darált dióval összekeverjük.

Ezt a masszát kizsírozott, kilisztezett tepsi hátán (Kb.: 40 x 25 cm-es),vagy sütőpapíron kisütjük.

Krém:

4 tojás sárgáját 8 dkg porcukorral és 1 evőkanál liszttel összekeverjük, 1 dl feketekávéval sűrűre főzzük.

Kihűtjük a masszát, majd 10 dkg porcukrot és 10 dkg rámát hozzákeverünk.

Összeállítás:

A piskótalapot megkenjük a krém 2/3-val, majd rátesszük a diós lapot. A maradék krémet pedig rákenjük a diós lapra.

Én a tetejét meglocsoltam gőz felett olvasztott csokival (10 dkg étcsoki).

Pár órára a hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük és ehetjük!

Jó sütést mindenkinek!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top