Elkészítés lépései:
5 tojásból piskótát sütünk.
Lap:
4 tojás fehérjét 25 dkg porcukorral gőz felett kemény habbá verünk, majd 20 dkg darált dióval összekeverjük.
Ezt a masszát kizsírozott, kilisztezett tepsi hátán (Kb.: 40 x 25 cm-es),vagy sütőpapíron kisütjük.
Krém:
4 tojás sárgáját 8 dkg porcukorral és 1 evőkanál liszttel összekeverjük, 1 dl feketekávéval sűrűre főzzük.
Kihűtjük a masszát, majd 10 dkg porcukrot és 10 dkg rámát hozzákeverünk.
Összeállítás:
A piskótalapot megkenjük a krém 2/3-val, majd rátesszük a diós lapot. A maradék krémet pedig rákenjük a diós lapra.
Én a tetejét meglocsoltam gőz felett olvasztott csokival (10 dkg étcsoki).
Pár órára a hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük és ehetjük!
Jó sütést mindenkinek!