Fehércsoki mousse

2009. 01. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 20 dkg fehér csoki, 20 dkg 20 %-os tejföl, 1 rúd vanília kikapart magja, vagy 1 teáskanál házi vaníliás porcukor, 30 dkg habtejszín.   A csokit vízfürdő felett megolvasztjuk. Ügyeljünk rá, hogy a víz ne forrjon alatta, mert akkor kásásodhat. Utána hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük el a tejföllel és a vaníliával. A tejszín 1/3 -ad részét keverjük hozzá, a többit verjük kemény habbá és óvatosan forgassuk bele a kéz meleg csokis keverékbe.

Töltsük kis tálkákba és hűtsük be minimum 3 órára. Friss gyümölccsel pl. eperrel tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Bakulár Tamásnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top