Férfi fogamzásgátló tabletta, már nem csak álom!

2011. 06. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az, hogy a terhesség megelőzése sokszor a nők feladata, már régóta probléma a nemek közti párbeszédben. Most azonban úgy tűnik, megint csökken a szakadék, hiszen amerikai kutatók egy csoportja felfedezte a férfi fogamzásgátlót.

Bizony uraim, ez nem csupán fikció. A Columbia Egyetem kutatói már egereken kísérleteznek az eljárással és, hogy mi a csodaszer? Nem más, mint az A-vitamin. A kutatások során a hím egerek, melyeknél kiugróan magas A-vitamin kúrát alkalmaztak, elvesztették termékenységüket, de ahogy a kúra befejeződött, az egerek újra képesek voltak szaporodni, tehát elméletben teljesen úgy működne a dolog, mint a női fogamzásgátlók esetében, csak mellékhatások nélkül.

„A mellékhatásokhoz azért hozzá kell tennünk, hogy nem száz százalék, hogy valóban nincsenek, hiszen olyan mellékhatásokról, mint a rossz közérzet, fáradékonyság vagy koncentrációs zavar, az egerek nem képesek beszámolni.” - mondta Dr. Peter Schlegel, a kutatás egyik vezetője.

Remélhetőleg az új fogamzásgátló nemsokára a boltokba kerül. Remélhetőleg, és egyszerű összetételének köszönhetően nem kerül majd olyan csillagászati összegekbe, mint a hormontartalmú tabletták.

Az egyetlen kérdés, ami még maradt, hogy vajon a férfiak hajlandóak lesznek-e bevenni egy ilyen tablettát? A kutatók szerint minden bizonnyal, hiszen eddig a férfiaknak csupán az óvszer állt rendelkezésre, mivel a hormontartalmú gyógyszerkísérletek sorra kudarcot vallottak.

Nektek mi a véleményetek? Kinek a dolga a védekezés? Vajon ha valóban lesz egy ilyen lehetőség, szerintetek kiszorítja a női fogamzásgátlókat a piacról?



Szerző

donna.hu



Scroll to Top