Fűszeres tepsis hús

2009. 06. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet tarja, 1 kg krumpli, 2 csomag újhagyma, 3 dl tejszín, 1 csokor snidling, 1 csomag fűszerkeverék grill és /vagy steak, 20 dkg reszelt sajt.

A krumplit héjában megfőzzük, lehűtjük és pucolás után felkarikázzuk. A tarja szeleteket megszórjuk a fűszerkeverékkel és kevés olajon megsütjük. Az újhagymát is felkarikázzuk.

A tepsibe a hús sütésből visszamaradt olajat bele öntjük ha túl kevés, picit tehetünk hozzá. A karikára vágott krumplit beletesszük és rászórjuk az újhagymát és a felaprított snidlinget. A fűszerkeverékből szórjunk egy keveset a krumplira és öntsük rá a tejszínt. Tegyük a sütőbe Kb. 1/2 órára. A megsült tarjaszeleteket rendezzük el a tepsiben és a sajttal megszórva süssük míg a sajt megolvad.

Mivel most az újkrumpli szezonja van, elég csak tisztítás után  belekarikázni a tepsibe, mert a tejszínben hamar megpuhul.

Ez a recept az én találmányom, remélem ízleni fog annak aki elkészíti! Egészségetekre!

Köszönjük szépen Juhászné Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

  Ínycsiklandozó ízek, a Torkosság kisördögének ajánlásával   



Szerző

donna.hu



Scroll to Top