Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet tarja, 1 kg krumpli, 2 csomag újhagyma, 3 dl tejszín, 1 csokor snidling, 1 csomag fűszerkeverék grill és /vagy steak, 20 dkg reszelt sajt.
A krumplit héjában megfőzzük, lehűtjük és pucolás után felkarikázzuk. A tarja szeleteket megszórjuk a fűszerkeverékkel és kevés olajon megsütjük. Az újhagymát is felkarikázzuk.
A tepsibe a hús sütésből visszamaradt olajat bele öntjük ha túl kevés, picit tehetünk hozzá. A karikára vágott krumplit beletesszük és rászórjuk az újhagymát és a felaprított snidlinget. A fűszerkeverékből szórjunk egy keveset a krumplira és öntsük rá a tejszínt. Tegyük a sütőbe Kb. 1/2 órára. A megsült tarjaszeleteket rendezzük el a tepsiben és a sajttal megszórva süssük míg a sajt megolvad.
Mivel most az újkrumpli szezonja van, elég csak tisztítás után belekarikázni a tepsibe, mert a tejszínben hamar megpuhul.
Ez a recept az én találmányom, remélem ízleni fog annak aki elkészíti! Egészségetekre!
Köszönjük szépen Juhászné Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.
Ínycsiklandozó ízek, a Torkosság kisördögének ajánlásával