Meggyes császármorzsa – diétás

2009. 06. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók (4 személyre): 5 tojássárgája, 3 evőkanál + 1 evőkanál édesítőpor + a szóráshoz, 2,5 dl tej, 15 dkg liszt, 4 dkg darált mandula, 3 tojásfehérje, 1 üveg magozott meggybefőtt (720 ml), 2 evőkanál rum (vagy pálinka), 5 dkg vaj, 2 evőkanál mandulaforgács.

Tipp: A sütéshez használjunk teflon bevonatú serpenyőt!

A tojássárgákat 3 evőkanál édesítőporral habosra keverjük. A tejet, a lisztet, a darált mandulát felváltva hozzáadjuk. A tojásfehérjét 1 evőkanál édesítőporral kemény habbá verjük, a masszához keverjük. A meggyet lecsepegtetjük, ráöntjük a rumot, felét a tojásmasszába forgatjuk. Kevés vajat forrósítunk a serpenyőben, és két merőkanál masszát szedünk bele. A tésztát kb. 3 percig sütjük, majd megfordítjuk.

További 3 percig aranyszínűre sütjük, darabokra vagdossuk, és előmelegített tányérra borítjuk. A maradék tésztát hasonlóan kisütjük. A maradék vajat felforrósítjuk a serpenyőben, és a félretett meggyet kissé átforgatjuk benne. A császármorzsára öntjük. Tálaláskor tányérokra szedjük az édességet, megszórjuk mandulaforgáccsal és édesítőporral.

1 adag energiatartalma: 583 kcal, szénhidráttartalma: 73g Nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Lovasné Hőgyes Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

  Ínycsiklandozó ízek, a Torkosság kisördögének ajánlásával   



Szerző

donna.hu



Scroll to Top