Grillezett tarja tejszínes gombás kuszkusszal (couscous)

2009. 09. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 4 szelet tarja 80 dkg, flekken fűszer, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db paprika, 1 db paradicsom, olívaolaj, só, bors, 25 dkg gomba, 2 dl tejszín, zöldségzöld, 20 dkg couscous (kuszkusz).

  A tarját bevágjuk az inas részeknél, és megfűszerezzük a flekken keverékkel, majd grillen megsütjük. A maradék olajban megfonnyasztjuk a megtisztított apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az áttört fokhagymát, felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot és megpároljuk. Időnként kevés vízzel felengedjük.

 

Amikor a gomba elkészült akkor felengedjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a felvágott petrezselyemzöldet és a megsütött húsokat. Pár percig egybe pároljuk, majd a mártás felét és a húsokat kivesszük.

A kuszkusz mennyiségének megfelelő vizet adunk a mártáshoz, (ha szükséges, akkor sózzuk, fűszerezzük) amikor forr, akkor hozzáadjuk a kuszkuszt, majd lefedve kb. 5 percig, főzzük (lásd használati útmutató a dobozon!). Majd lefedve állni hagyjuk 10 percig, majd a hússal és a mártással együtt forrón tálaljuk. Jó étvágyat!

    Az étel elkészítése megtekinthető videón a Web oldalamon.   Köszönjük szépen Halász Jánosnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top