Gyümölcsös csirke almasalátával

2009. 06. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:  60 dkg csirkemell, 15 dkg vegyes aszalt gyümölcs, 3 evőkanál mustár, friss bazsalikom, olívaolaj, só, bors, 4 db alma, 3 evőkanál  majonéz, 2 evőkanál száraz fehérbor, 1 db narancs, fapálcika.

A csirkemelleket kicsontozzuk, majd mindkét oldalon bevágjuk, kiterítjük finoman kiklopfoljuk, a leeső részeket bekenjük mustárral. A kiterített csirkemellet alaposan sózzuk, borsozzuk, majd ráhelyezzük a bazsalikom leveleket. Az aszalt gyümölcsöket és a mustárral bekent leesett részeket, feltekerjük, fapálcával összetűzzük, majd olívaolajon készre sütjük. Egy keverőtálba tesszük a mustárt, a majonézt, hozzákeverjük a  fehérbort, belereszeljük az almát, végül meglocsoljuk narancslével. Az így kapott almás salátával tálaljuk az elkészült hústekercset. Fogyasszátok egészséggel!

  Ínycsiklandozó ízek, a Torkosság kisördögének ajánlásával  Köszönjük szépen Dancsákné Oroszi Beátának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top