Ha nem kapja meg otthon 2. rész

2009. 04. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Bárki kedve szerint folytathatja a sort a nyugalommal, a romantikával vagy a vad szexuális élményekkel – aligha tudnánk felsorolni mindazt, amire egy nő a házasságban, együttélés alatt vágyik. Az asszonyi bölcsesség azonban mértéktartásra és türelemre int, nem lehet a miénk minden egyszerre. Keveseknek adatik meg, hogy a megbízható, kiszámítható férj egyszerre veszélyes titkos ügynök, szuperhős és latinszerető legyen. Tudjuk, felfogjuk, de elfogadni néha még sem tudjuk.

Vali boldog házasságban élt, férje a tenyerén hordozta, minden kívánságát teljesítette. Minden évben a tengerparton nyaraltak, bejárták a fél világot, nagy baráti körük volt, sokat jártak szórakozni, nem voltak anyagi gondjaik és még a gyerekekkel sem volt különösebb probléma. Valinak mégis hiányzott valami. Sokáig maga sem tudta, mi az. Egészen addig, míg a teniszklubban meg nem ismerkedett Áronnal, a nála tíz évvel fiatalabb fiúval. Áron udvarolni kezdett, bókolt, ibolyacsokrot hagyott az öltöző szekrénye előtt, verset az autója szélvédőjén. Hetente kétszer felpezsdült Vali élete, tele lett rejtéllyel, izgalommal. Otthon semmi sem változott, ment minden a régi kerékvágásban.

Vali elérhetetlensége Áront a legromantikusabb tettekre sarkallta: ebédet küldött a munkahelyére, kartonszíveket csempészett a hivatalos levelek közé. Vali kettős életet élt: otthon egyre keserűbb lett, egyre inkább látta, mennyire szürke és unalmas az élete, de amint bezárta maga mögött az ajtót, kinyílt és megszínesedett a világ. Ellenállása megtört, hagyta, hogy belesodródjon egy reménytelen szerelembe. Bujkálás, titkos légyottok, szerelmes délutánok, s ahogy az már lenni szokott: lebukás, fájdalmas vallomás, töredelmes megbánás. Semmi nem lett már ugyanolyan, mint régen. A házassága megváltozott, a szerelem, a kaland és az izgalom ugyanúgy hiányzott belőle, mint eddig, de hiányzott még a bizalom és boldogság is.

Csilla házasságából a szex a hiányzott. Már nem csak hetek, hónapok, sőt, egy év is eltelt az együttléteik között. Pedig ő vágyott rá. A férfi közelségére, a férfi testére. A magányos örömök, a fantáziájában lejátszott hol vad, hol romantikus szeretkezések nem elégítették ki, egyre nagyobb lett benne a keserűség és a düh. Tudta, mire van szüksége, s habár lett volna módja rá, mégsem kereste máshol a boldogságot. Lassan elsorvadt benne a nő, s erőre kapott a házisárkány.

Szakemberek szerint a nők biztonságra való törekvése, az utódok gondozásához szükséges ideális körülmények megteremtése és megóvása nagyon erősen működő parancs. A nők nagy százaléka, Csillához hasonlóan nem kockáztatja az otthon békéjét, inkább feladja saját vágyait. A nők kisebb százalékban keresik a boldogságot házon kívül, mint a férfiak, ám ha mégis, az veszélyesebb a kapcsolatra nézve.

Hiba lenne azonban azt gondolni, hogy a férfiakat csak a nemi szervük hajtja, s azokat a pózokat, formákat akarják kipróbálni, amelyekre az asszony nem hajlandó. A szex hiánya mögött legtöbbször ott lapul az is, hogy nem kapja meg a kellő figyelmet, gondoskodást, megértést.

Ha nem kapjuk meg otthon, akár keressük máshol, akár nem, mindenképpen rés keletkezik a boldogságon. Tanulság csak az lehet, keressük. Keressük szüntelenül, keressük együtt, házon belül.

Kapcsolódó cikkek:

$$3281$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top