Hájas krémes

2010. 01. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta: 20 dkg liszt, 10 dkg háj, kevés tejföl, 1 tojás sárgája, csipet só Hájas tésztát készítünk, 3xfél óránként hajtogatjuk. 2 lapot sütünk belőle. Krém: 9 dl víz, 3 csomag vanilia puding, 1 csomag vaníliás cukor, 10 tojás fehérje. 1,5 dl vízzel elkeverjük a pudingot és állni hagyjuk. Felverjük a 10 tojás fehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral, és hideg helyre tesszük. A megmaradt vizet felforraljuk és beleöntjük az elkevert pudingot, ezt sűrűre főzzük. Hozzáöntjük a tojáshabot és tovább főzzük. Hideg helyre tesszük, és langyosan töltjük meg a lapokat. Tálalás előtt a tetejét porcukorral meghintjük.

Köszönjük szépen Csepregi Zsuzsának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top