Hozzávalók: Tésztához: 5 tojás, 5 evőkanál porcukor, 5 kanál liszt, kevés sütőpor /1 kiskanál/. Krémhez: 1 vaníliapuding felfőzve 3-4 dl tejjel, 15 dkg ráma kikeverve 15 dkg porcukorral és a kihűlt pudinghoz keverjük, kis citromhéjat is lehet belereszelni. Töltelékhez: 25 dkg darált keksz, 15 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, fél deci rum aroma, 1 evőkanál kakaó, langyos tej. Tetejére csokimáz, kókuszreszelék.
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd a lisztet a sütőporral belekeverjük, és hozzáadjuk a keményre vert fehérjét. Nagy tepsibe sütjük, hogy vékony legyen Az elkészült, kihűlt lapra kenjük a pudingos krémet, A töltelékhez a darált kekszet és darált diót a porcukorral fél deci rummal 1 ek. kakaóval és langyos tejjel összedolgozzuk. Gyúrjuk, és a masszából kerek rudat formázunk, lehet kettőbe is, és beletesszük a tészta közepére, utána a tésztát háromszög alakban összehajtjuk. Az összehajtott tészta csúcsától kezdve leöntjük csokimázzal és megszórjuk kókusszal. Kicsit hűvösre tesszük utána szeleteljük. Nagyon finom, és nem nehéz elkészíteni, és nyugodtan lehet variálni a kekszes tölteléket : lehetne beletenni aszalt gyümölcsöt, vagy tej helyett lekvárral összeállítani.
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Egérkének, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!