Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg darált bacon, 5 dkg margarin, 15 dkg burgonya, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, cukor, só.
A lisztet összekeverem a főtt, áttört burgonyával és a sóval. Közben a tejbe egy kevés cukrot teszek, meglangyosítom és felfuttatom benne az élesztőt, amihez adok 1-2 kanál lisztet is. Összekeverem a két részt, és jól összegyúrom. A bacont ledarálom és összekeverem a margarinnal. A tésztát kinyújtom, rákenem a baconos margarint és hajtogatom. Pihentetem, és újra hajtogatom. Ezt 10 percenként 3-szor megismétlem. Kinyújtom, tetejét bevagdosom, kiszaggatom, tojással megkenem és 200 °C-os sütőben megsütöm.
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Sáringer Denise-nek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!