Hogyan éld túl a karácsonyt?

2010. 12. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az első és legfontosabb: ha nem akarsz úgy járni, mint szegény Bridget Jones, akkor nagy ívben kerüld el azokat a rendezvényeket, amire 10 főnél több is hivatalos a rokonságból! Ha mégis elmész, akkor előtte kezdj el fogyókúrázni és szokj le a cigiről, hogy aztán a rokonok forgatagában döbbenj rá, csak a pia, kaja és cigi az, ami feledtetheti veled ezt a borzalmat.

Ha már egyszer úgyis utálod az egész hercehurcát, nyugodtan tedd tönkre mások karácsonyát is, ahogy azt Grinch is tette. Ha követni szeretnéd a módszereit, nem kell mást tenned, mint ellopni a postán érkező jókívánságokat, a karácsonyfát, majd lehetőleg az ajándékokat is. Ha megvagy ezzel, vonulj el a sötét kis kuckódba, és a lelkiismeretfurdalás idegesítő kis hangját és a családod depresszióját figyelmen kívül hagyva örülj végre, hogy nincs többé karácsony.

Felejtsd otthon a gyereket! A Reszkessetek, betörők! óta tudjuk, hogy nem kell félteni a kis lurkót, ha szorult bele elég kurázsi, még a gonosztevőkkel is elbánik. Csak arra kell figyelni, hogy lehetőleg megfelelő mennyiségű étel és ital álljon a rendelkezésére. Az előzőekkel ellentétben nem kell otthon felejteni kis porontyunkat, ha előre gondolunk erre, és gyerek helyett egy egeret fogadunk örökbe! Garantáltan kis helyet foglal és takarékos is. A ruhái beszerezhetőek bármely játékboltban, és tulajdonképpen farzsebből, már némi apróért is könnyedén intézhetünk neki olyan menő karácsonyi ajándékokat, mint egy cabrio autó vagy egy igazi lakás. A mosógéppel és a macskákkal azonban vigyázni kell. Na meg persze a semmiből előkerülő egérszülőkre is, akik álnok módon visszakövetelik maguknak a gyereket! Végül pedig, ha eleged van a saját családodból, esetleg éppen most vesztetek össze, és egy jó darabig nem akarod látni őket, de nem szeretnéd egyedül bámulni az ünnepi estéken a tévét, akkor: bérelj magadnak családot! Arra azért figyelj, nehogy úgy járj, mint Ben Affleck a Túlélni a karácsonyt című filmben, ahol a sikeres, de magányos menedzser egy igazi boldog karácsonyt akar, de helyette a világ legidegesítőbb embereit utalják ki neki a postán.

...de a legfontosabb: nevess mindenen. Lehetőleg ezen a cikken és az idézett filmeken is!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top