Hogyan lehet csemeténk felkészült a tanévre?

2010. 08. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A diákok számára nincs már túl sok idő hátra a szünidőből és az azzal járó gondtalan szórakozásból. Lassan elérkezik az ideje a tankönyvek és füzetek elővételének, a tavalyi tanévben elsajátított tudásanyag ismétlésének. Persze akkor, ha van mit felidézni!

A diaktanito.hu felmérései szerint ugyanis a nebulók több mint 80 százaléka elfelejti, hogy mit tanult a két és fél hónapos vakáció előtt. A gyermekek oktatásával, korrepetálásával foglalkozó szervezet szerint egy rossz évkezdet nemcsak a félévi, de akár az év végi osztályzatokra is negatív hatással lehet.  Természetesen nemcsak az érdemjegyekről van szó! Eltűnnek azok az alapok, amelyekre az új tudásanyag építőkockáit rakni lehetne, miközben a nagy osztálylétszám miatt egyre kevesebb idő jut a gyerekekkel való egyéni foglalkozásra és felkészítésre. Másrészt a sikertelenség egyes gyerekeknél görcsösséget is eredményezhet, így a szülők félelme nem megalapozatlan.

Persze jobb a bajt megelőzni. Az ismétlést már a nyár végén el kell kezdeni, hogy a tanulók visszaszokjanak a rendszeres tanulás ritmusába, könnyebbé téve az év közben felbukkanó akadályokat. A diaktanito.hu munkatársai ebben tudnak segíteni: olyan főiskolai vagy egyetemi hallgatókról van szó, akik legalább egy éves oktatói múlttal rendelkeznek. Így kellő tapasztalatuk van ahhoz, hogy az eltérő karakterekből és az esetlegesen felmerülő problémákból adódó különbségeket kezeljék. A diáktanítók minden esetben házhoz mennek: a szervezet felmérései szerint jóval hatékonyabb az oktatás, ha az a gyermek otthonában, megszokott környezetében történik. Ha úgy gondolja, hogy az Ön gyermeke(i) számára is hasznos lenne az egyéni felkészítés és korrepetálás, jelezze a Diáktanító weboldalán történő regisztrációval: Kattintson ide!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top