Hogyan tartsuk égve a szerelem lángjait?

2010. 06. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A hormonjaink egyfolytában a bolondját járatják velünk, versenyt futva vágyaink és fantáziáink között. Néhány együtt töltött év után azonban azon kapjuk magunkat, hogy az újdonság varázsa megszűnik, és mint ahogyan a kapcsolatok többségénél, beáll egy jól megszokott rutin. Jönnek a "szürke hétköznapok" - és ezek bizony nem tartoznak a vágy fokozói közé. Egy kis képzelettel és odafigyeléssel azonban természetesen tehetünk ez ellen, még jóval azelőtt, hogy a figyelmeztető jelek először bekukucskálnának hálószobánk ablakán.

A szenvedély fellobbantásához nagyszerű kezdés, ha némi érzéki simogatással, összebújással kezdünk. Egy közös fürdés vagy tusolás, illatfürdő, amelyet követhet egymás masszírozása szintén némi illatos olajjal körítve - ha pedig már fellobbant a szenvedély, akkor ez egy nagyszerű előjátéka lehet egy intenzív és mind érzelmi, mind pedig fizikai szempontból teljes mértékben kielégítő együttlétnek.

Változtassunk át egy teljesen hétköznapi helyet egy érzéki fantáziavilággá. Legyen az ágy tűzvörös selyempaplannal beterítve, színes sálakkal és sejtelmes, mindent beborító fényekkel és pislákoló, illatos gyertyákkal kölcsönözzünk egzotikus külsőt hálószobánknak - a merészebbek még a szexuális segédeszközöket is a polcra helyezhetik, hogy szükség esetén kéznél legyenek. A hangulat tovább fokozható némi érzéki zenével, bár célszerű valami olyat választani, amely nem szerepel a Viva televízió rotációs listájában.

Osszuk meg a fantáziánkat, legyünk nyitottak és ne ítélkezzünk. Egy éjszakányi szenvedély eléréséhez ne ódzkodjunk teljesíteni partnerünk fantáziáját, legyen az akár valami szexis jelmez, vagy bámilyen kiegészítő, amely elősegíti az együttlétet. Még ha elsőre talán kicsit szokatlannak is tűnhet, ha szabadon engedjük a fantáziánkat és hajlandóságot mutatunk új dolgok kipróbálása felé, akkor a bizalom, amit partnerünknél megszerzünk, önmagában hordozza a jutalmát.

Szerezzünk nyugodtan újabb ötleteket és tanuljunk új, érzéki technikákat könyvekből és filmekből. Próbáljunk ki új pózokat, segédeszközöket, ne hagyjuk magunkat elkényelmesedni és csak az ismert dolgokat alkalmazni újra és újra - fedezzünk fel új területeket kedvesünkkel. Van néhány kitűnő szórakozást nyújtó szexuális játék is, amely biztos, hogy felcsillantja a kreativitás lángját mindkét résztvevőben.

Fokozzuk a várakozásunkat az esti együttlét iránt néhány intim célzást tartalmazó e-maillel, vagy egy hasonló jellegű üzenetet tartalmazó apró kis cetlivel, amelyet "véletlenül" kedvesünk táskájában vagy ingzsebében "felejtünk". Ki-ki igénye szerint tehet konkrét "javaslatokat" vagy dönthet a finom célzás mellett. Ne feledjünk: a szex már a gondolatainkban elkezdődik!

Tervezzünk meg egy randit, találkozzunk valahol, lehetőleg távol az otthontól, különösen akkor, ha gyerekek vannak otthon vagy az otthoni randizás egyéb akadályokba ütközik. A kapcsolat életben tartásához egy bizonyos mértékű odafigyelés szükséges, így egy piknik a parkban lehetséges, hogy pont a megfelelőnek bizonyulhat az ilyesmihez.

Minden kapcsolatban szükség van arra, hogy néha kicsit feldobjuk valamivel, hiszen így marad érdekes és izgalmas. A legjobb tanács, ami adható, az a következő: törekedjünk arra, hogy mindkét fél jól érezze magát, használjuk a fantáziánkat és a kreativitásunkat. Ne féljünk és ne legyünk lusták fellobbantani azt a lángot, amely annak idején is rabul ejtette a szívünket.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top