Hogyan válasszunk ékszert?

2009. 06. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hányszor fordult már elő, hogy valami nagyon-nagyon tetszett, de amikor felpróbáltuk valahogy mégis úgy éreztük, hogy nem az igazi, valószínűleg azért, mert személyiségünkhöz nem passzolt az a ruha, szín, vagy éppen ékszer. Ha pedig nem illik hozzánk, azt egyből mindenki észre fogja venni, mivel „nem tudjuk viselni”. Ezért nagyon fontos, hogy személyiségünkhöz megfelelően válasszunk ékszert. Hiába tetszenek az óriási nyakbavalók, ha alapvetően konzervatívak vagyunk, akkor nem fognak jól állni, ráadásul alighanem a ruhatárunkhoz sem fog passzolni.

A másik nagyon fontos dolog, hogy ne azzal törődjünk, hogy vajon mások mint fognak gondolni rólunk, az nem olyan fontos, mint az, hogy mi jól érezzük magunkat. Így ha valakinek az tetszik, és tudja is viselni, hogy minden lehetséges helyre piercinget tetet, vagy ha minden ujján virít egy-egy gyűrű, akkor csak rajta – persze amikor a helyzet úgy kívánja, akkor ajánlatos kicsit személyiségünket háttérbe szorítani, például egy állásinterjún alkalmazzuk inkább a kevesebb több elvet, egyébként se mi vagyunk a kiegészítők, hanem az ékszer az rajtunk.

Ami szintén fontos, hogy az ékszert válasszuk a ruhához, és ne fordítva. Biztos, hogy mindenki járt már úgy, hogy megvett valamit, mert nagyon megtetszett, aztán otthon kétségbeesve kereste, hogy mihez is vehetné fel. Mindig mérlegeljünk a boltban, hogy lesz-e mihez feltenni azt a szivárvány színekben pompázó nyakéket, vagy a törzsi mintákat idéző fülbevalót! Ha pedig már itt tartunk, meg kell jegyezni azt is, hogy ügyeljünk a harmóniára, ne vegyünk fel egymást ütő stílusokat egyszerre, például a fent említett példák valószínűleg nem igen néznének ki jól együtt. Ezért talán érdemes együtteseket vásárolni – fülbevaló és nyaklánc, vagy karkötő és nyaklánc – ezek minden bizonnyal passzolni fognak egymáshoz.

Nem minden alkalomhoz és nem minden ruhához mennek az ékszerek, míg például egy sportos ruhához eléggé esetlenül nézne ki egy csillogó köves remekmű, addig az estélyihez egyenesen kötelező, sőt minél csillogóbb, annál jobb.

A hétköznapokon, munkahelyre érdemes kevésbé feltűnő ékszereket hordani, például egy egyszerű ezüst, vagy arany láncot, fülbevalót, stb, vagy gyöngyökből készült ékszert, attól függően, hogy megy-e ahhoz a ruhához, amit aznapra választottunk. Természetesen ha bulizni, szórakozni megyünk, akkor elengedhetjük magunkat, akár még kicsit túlzásokba is eshetünk. Bizonyos alkalmakkor – mondjuk egy bálban – pedig kötelező a feltűnő, csillogó ékszer.

Tehát mindenképpen figyelembe kell venni azt, hogy hová is fogjuk felvenni az adott ékszert, milyen ruháink vannak, vajon menni fog-e valamelyikhez, és természetesen a személyiségünk legyen az elsődleges irányadó. Soha ne hagyjuk magunkat sem az eladó, sem más által rábeszélni valamire, ami nem is tetszik igazán, mert úgy se fogjuk soha viselni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top