Húsos kifli

2010. 05. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

80 dkg liszt, 1 db margarin, 3 tojássárgája, 3dkg élesztő, 1 dl tej, 3 teáskanál só. Elkészítés:

Az élesztőt az 1 dl tejben 2 mokkacukorral felfuttatjuk, az anyagokat összedolgozzuk, ha nehezen áll össze, 1-2 kanál tejfölt tehetünk hozzá. 4db cipót csinálunk.

2 órát pihentetjük, közben ledarálunk 40 dkg főtt, füstölt tarját vagy 2 doboz löncshúst, összekeverjük néhány kanál tejföllel, borssal , reszelt sajttal, hogy laza massza legyen.

A pihentetés után kinyújtjuk késfok vastagságúra a cipókat, 10x10cm-es kockákra vágjuk.

Megtöltjük a masszával és feltekerjük kifli formára, vajazott sütőlapra rakjuk és megkenjük tejfölös tojássárgájával, megszórjuk kevés sajttal és 180 fokon légkeveréssel

20-25 percig sütjük.

Köszönjük szépen Pintér Veronika, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top