Húsos rakott karfiol
Hozzávalók:
2 karfiol
30 dkg rizs
60 dkg darált
hús
1 kicsi és 1 nagy tejföl
1 tojás
pici
olaj, só, bors (fekete és fehér) majoranna, vegeta, őrölt kömény, pirospaprika, főzőhagyma, paprika, paradicsom, 1 db pörköltszaft
kocka.
A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, sós vízben
megfőzöm. Közben a rizst is megfőzöm sós vízben.
A raguhoz főzőhagymát aprítok, kevés olajon
megpírítom, dobok bele kevés kockára vágott paprikát, paradicsomot. Mikor már
megpirult, felengedem kicsi vízzel, teszek bele sót, borsot, (feketét és fehéret
is), őrölt köményt, pici majorrannát, pici vegetát, és pirospaprikát. Ezt addíg főzöm
amíg a hagyma le nem párolódik sűrűre. Utánna beleteszem a darált húst és
megpirítom. Ha már megpirult, pici vízzel felengedem. Mikor megfőtt, dobok bele egy
maggi pörköltszaft kockát. Összefőzöm. Félre húzom a tűzről és bekeverem a kicsi
tejföllel. Ha nem elég sűrű akkor a tejfölbe szoktam egy kevés lisztet
rakni. Ebben az esetben a lisztet kiforralom.
Közben leszűröm a rizst és a karfiolt, lecsepegtetem
őket. Egy tepsit kiolajozok, aljára karfiolt rakok, rá a rizst. Erre pedig a húst az
összes levével, így lesz finom szaftos a rizs is. Tetejére megint karfiolt. A
tejfölt kikavarom 1 tojással, olajjal, sóval és a tetejére öntöm. 20 perc alatt
összesütöm.
jó
étvágyat!