Húsos rakott karfiol

2009. 07. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Húsos rakott karfiol
Hozzávalók:
2 karfiol
30 dkg rizs
60 dkg darált hús
1 kicsi és 1 nagy tejföl
1 tojás
pici olaj, só, bors (fekete és fehér) majoranna, vegeta, őrölt kömény, pirospaprika, főzőhagyma, paprika, paradicsom, 1 db pörköltszaft kocka.
A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, sós vízben megfőzöm. Közben a rizst is megfőzöm sós vízben.
A raguhoz főzőhagymát aprítok, kevés olajon megpírítom, dobok bele kevés kockára vágott paprikát, paradicsomot. Mikor már megpirult, felengedem kicsi vízzel, teszek bele sót, borsot, (feketét és fehéret is), őrölt köményt, pici majorrannát, pici vegetát, és pirospaprikát. Ezt addíg főzöm amíg a hagyma le nem párolódik sűrűre. Utánna beleteszem a darált húst és megpirítom. Ha már megpirult, pici vízzel felengedem. Mikor megfőtt, dobok bele egy maggi pörköltszaft kockát. Összefőzöm. Félre húzom a tűzről és bekeverem a kicsi tejföllel. Ha nem elég sűrű akkor a tejfölbe szoktam egy kevés lisztet rakni. Ebben az esetben a lisztet kiforralom.
Közben leszűröm a rizst és a karfiolt, lecsepegtetem őket. Egy tepsit kiolajozok, aljára karfiolt rakok, rá a rizst. Erre pedig a húst az összes levével, így lesz finom szaftos a rizs is. Tetejére megint karfiolt. A tejfölt kikavarom 1 tojással, olajjal, sóval és a tetejére öntöm. 20 perc alatt összesütöm.
jó étvágyat!


Szerző

donna.hu



Scroll to Top