Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
30-40 dkg csirkemell
80 dkg burgonya
egy nagy fej hagyma
só,bors,majoranna,fokhagyma,
maggi sülthús szaft kocka
A csirkemellet összevágom kis kockára,vagy
csíkora,kedv és ízlés szerint. A hagymát nem kocára hanem szeletekre vágom.Így
jobban szétfő,sűrűbb lesz a szaft.
Először is megpárolom a hagymát. Rádobom a
csirkemellfilét, amit erős tűzön átkeverek. Utána sózom, borsozom és hozzá adom
a fokhagymát. A granulátum is nagyon finom. Megszórom jó sok
majorannával, rádobok 2-3 maggi sülthús szaft kockát. Ettől nagyon finom
karakteres íze lesz. Aki szereti, még egy kiskanál süritett paradicsommal is
megbolondíthatja.A kockától elés sós lesz, de ha mégsem, delikáttal szoktam
után "sózni". Nagyon gyorsan elkészül, és utána már csak a sült burgonyával kell
összekeverni, amit mi kockára vágva szeretünk,de finom a fagyasztott hasábbal is
ha sietünk.