Brassói aprópecsenye

2009. 07. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
30-40 dkg csirkemell
80 dkg burgonya   
egy nagy fej hagyma
só,bors,majoranna,fokhagyma,
maggi sülthús szaft kocka
A csirkemellet összevágom kis kockára,vagy csíkora,kedv és ízlés szerint. A hagymát nem kocára hanem szeletekre vágom.Így jobban szétfő,sűrűbb lesz a szaft.
Először is megpárolom a hagymát. Rádobom a csirkemellfilét, amit erős tűzön átkeverek. Utána sózom, borsozom és hozzá adom a fokhagymát. A granulátum is nagyon finom. Megszórom jó sok majorannával, rádobok 2-3 maggi sülthús szaft kockát. Ettől nagyon finom karakteres íze lesz. Aki szereti, még egy kiskanál süritett paradicsommal is megbolondíthatja.A kockától elés sós lesz, de ha mégsem, delikáttal szoktam után "sózni". Nagyon gyorsan elkészül, és utána már csak a sült burgonyával kell összekeverni, amit mi kockára vágva szeretünk,de finom a fagyasztott hasábbal is ha sietünk.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top