Babos káposzta

2009. 07. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Babos káposzta.

Hozzávalók:

1 nyers csülök, 1/2 kiló tarka lóbab, 20-30 dkg szalonna, 2 csomag savanyu káposzta, 2 nagy fej fokhagyma, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 eröleves kocka, füszerek. ..

A babot egy napot ázni hagyom. Elöbb a csülköt teszem oda föni annyi vizben, hogy jó 1-2 ujjnyira ellepje a csülköt. A szalonna börét levágom, mehet bele az is a vizbe. A vizbe teszek teatojásban szemesborsot, néhány babérlevelet, 1 fej vöröshagymát, egy fej fokhagymát, majd amikor a viz elkezdett forrni, a 2 eröleves kockát. A lehetö leglassabb tűzön főzöm a csülköt, hogy éppen csak zuborogjon a viz (mintha kocsonyát föznék), igy kb. 3-4 óra, mig a csülök megfö. Ahogy megfött a csülök, leszüröm, de a leve még kell. Mig hül a csülök, csinálok egy jó kis alapot. A szalonnát apró kockákra vágom, majd megpiritom. Amikor megpiritottam, mehet rá az apróra vágott vöröshagyma és a másik fej -áttört- fokhagyma. Amikor az egész megpirult, pirospaprika, öröltbors, majoránna, és egy kevés vegetéával még egy kicsit piritom, majd a hús levét ráöntöm. Ezután mehet bele a savanyú káposzta, a bab, és a kicsontozott, feldarabolt csülök, illetve a börke, az is fölvágva. És az egészet még addig fözöm, mig a bab meg nem puhul.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top